Η χορωδία της Ι.Μ. Μάνης/Δήμου Αν. Μάνης στην εκδήλωση «… για την πίστη και την Λευτεριά» στο Καλλιμάρμαρο

kalimarmaro

Με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’ η  νεανική - παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Δήμου Αν. Μάνης συμμετείχαν στη συναυλία που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία με τίτλο «… για την πίστη και την Λευτεριά», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μαέστρος της χορωδίας μας ήταν η κα Ειρήνη - Ευαγγελία Δαρμή και αρχηγός της αποστολής ο κ. Κυριάκος Κισκηρέας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος και καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης και Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης, Ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

      Στην εκδήλωση συνέπραξαν τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος:

  • · Συμφωνική ορχήστρα με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Ελευθέριο Καλκάνη
  • · Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Δεμελή
  • · Μικτό Χορωδιακό Σύνολο με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κ. Χρυσούλα Τσιμούρη

Επίσης, τραγούδησαν οι:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΝΕΣΣΑ ΚΑΛΚΑΝΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ

Το σενάριο και τους θεατρικούς διαλόγους επιμελήθηκε  ο κ. Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και Μουσικών Συνόλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη σκηνοθεσία θεατρικών διαλόγων η κ. Άννα Λιαμή, τη ροή παραστάσεως ο κ. Γιάννης Χατζηγιάννης και η κ. Άννα Λιαμή, την τεχνική επιμέλεια ο κ. Γιάννης Παπουτσάκης. Υπεύθυνος ηχοληψίας ήταν ο κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος, ενώ τον γενικό Συντονισμό ανέλαβε ο κ. Βασίλειος Κατσουρός και η κ. Χρυσούλα Τσιμούρη (Μέλη Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων)

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Κων/νος Βελιώτης, Μαρία Δημητρακοπούλου, Βασίλειος Καραγκούνης, Σοφία Κατσουρού, Άννα Λιαμή, Ιωάννης Μιχαλαρογιάννης, Σταυρούλα Μουμτζόγλου, Δημήτρης Πάσιος, Ευάγγελος Σαλβάνος, Γιάννης Χατζηγιάννης.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν χορωδίες από πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες κέρδισαν με την εμφάνισή τους το χειροκρότημα των θεατών.

 


Εκτύπωση   Email