Λήξη κατηχητικών συναντήσεων στην Αρεόπολη

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2019 στο κλειστό Γυμναστήριο Αρεοπόλεως Μάνης πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών συναντήσεων της ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεοπόλεως για το κατηχητικό έτος 2018-2019. Ο αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας αφού μετέφερε την ευλογία και την ευχή του Ποιμενάρχη μας προς τους κατηχητές και τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων μίλησε κατάλληλα και με άριστο παιδαγωγικό τρόπο για την πνευματική ωφέλεια που είχαν όλα τα παιδιά από τις κατηχητικές αυτές συναντήσεις της ενορίας τους. Συμβούλευσε ακόμα τα παιδιά να προσέχουν στη ζωή τους πιο πολύ τώρα το καλοκαίρι και τα ενεθάρρυνε στη πίστη τους στο Χριστό και την Εκκλησία.

Στη συνέχεια έψαλαν όλοι μαζί τον παιάνα της νίκης, το <<Χριστός Ανέστη>> και μετά ακολούθησε συζήτηση και πνευματικός απολογισμός σχετικά με τα όσα έμαθαν και διδάχθηκαν στα κατηχητικά μαθήματα και με όσα τους κέντρισαν το ενδιαφέρον από τη ζωή των Αγίων μας και το περιεχόμενο των εορτών της πίστεως μας. Μετά έψαλαν ύμνους και τραγούδησαν χριστιανικά και πατριωτικά τραγούδια και αγωνίστηκαν σε αθλητικά παιχνίδια και ασκήσεις με την καθοδήγηση του γυμναστή και προπονητή κ. Κων/νου Καλαποθαράκου.

Στο τέλος έβγαλαν και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο π. Συμεών μοίρασε βιβλία και εικόνες των αγίων μας. Τα παιδιά χάρηκαν τα κεράσματα, τα γλυκά και το στυλό που πήραν ως ενθύμιο για την εφετινή κατηχητική χρονιά. Το όλο συντονισμό της θαυμάσιας αυτής εκδήλωσης είχε ο Κατηχητής και Φιλόλογος κ. Πέτρος Καλαποθαράκος.

 


Εκτύπωση   Email