Εορτή για την Μικρασιατική Καταστροφή στο Γύθειο

mikrasia

Το βράδυ της Κυριακής 18/9/22 στον αύλειο χώρο του Ι. Ναου της Αγίας Τριάδος Γυθείου ο Σύλλογος Ελλήνων Μικράς Ασίας και Πόντου, Περιφέρειας Γυθείου «η Πρόοδος» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, οργάνωσε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και παράδοση με τίτλο «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ».

Ήταν μία αναφορά «στους πέντε Εθνοϊερομάρτυρες Μητροπολίτες που σφαγιάσθηκαν και αναιρέθηκαν το 1922» και «στους εγκατασταθέντες το 1923 στο Γύθειο Έλληνες, που ξεριζώθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ιωνίας και του Πόντου».

Κατά την Εκδήλωση μίλησε ο ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Γιάτρισσας, αρχιμ. π. Χρυσόστομος Πανταζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μ. Ασίας περιφέρειας  Γυθείου  κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους ενώ η χορωδία του Μουσικού Ομίλου Γυθείου απέδωσε Μικρασιάτικα τραγούδια.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ εκλεισε την όλη εκδήλωση υπογραμμίζοντας την αξία της ιστορικής μνήμης, το σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τους Μικρασιάτες προγόνους μας ως και την Ευλαβική Προσκύνηση την οποία οφείλουμε στον Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης και τους συν αυτώ αναιρεθέντας μάρτυρας ιερείς.  

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Εκτύπωση   Email