Τιμή στον Πύραρχο Κωνσταντίνο Καστρή

 

      Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, όπου ενώπιον του μνημείου του πεσόντος στο καθήκον, Διοικητού της Υπηρεσίας, Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή (+2011), τέλεσε Ιερόν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και εν συνεχεία δόθηκε η ευκαιρία και μίλησε στους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα με ενθαρρυντικά λόγια για την επιτέλεση του καθήκοντος. Μάλιστα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέφερε μερικά, ύψιστα παραδείγματα θυσίας. Ανέφερε τους:

  • Γρηγόριο τον Ε’, τον Οικουμενικό Πατριάρχη (+1821), που τον απηγχόνισαν οι Τούρκοι στην «Πύλη» του Πατριαρχείου στο Φανάρι και θυσιάστηκε υπέρ του Ορθοδόξου Γένους των Ελλήνων.
  • Τον Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Σμύρνης, που το (+1923) δεν προτίμησε να απομακρυνθεί από το ποίμνιό του αλλά παρέμεινε μαζί του, εκεί και θυσιάστηκε κατά φρικτό τρόπο από τους Τούρκους.
  • Τον Μαξιμίλιαν Κόλμπε, ιερέα που το (+1941) στο στρατόπεδο καταδίκης στο Άουσβιτς προσφέρθηκε εθελοντικά να πάρει τη θέση άλλου οικογενειάρχη κρατούμενου που ήταν για θάνατο και εκτελέστηκε ο ίδος.
  • Τέλος, τον Ελληνοπόντιο δάσκαλο Ιβάν Κανίδη που θυσιάστηκε για να σώσει τους μικρούς μαθητές στο σχολείο Μπεσλάν της Ρωσίας, όταν οι ισλαμιστές τρομοκράτες ανετίναξαν το σχολείο με 334 νεκρούς μαθητές το έτος (+2004).

      Μετά την ομιλία του Σεβ., ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος ευχαρίστησε τον Σεβ. για την όλη συμπαράσταση του και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, ότι παραμένουν όλοι οι Πυροσβέστες άγρυπνοι επί των επάλξεων, ιδιαίτερα τους μήνες αυτούς, του υψηλού κινδύνου από πυρκαγιά.

      Το παρόν στο Τρισάγιο έδωσαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας Πύραρχος κ. Γεώργιος Αλικάκος, η σύζυγος και οι συγγενείς του θυσιασθέντος πυράρχου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αν. Μάνης κ.κ. Δρακουλάκου και Καπασούρης, Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος, εποχιακοί, εθελοντές και απόστρατοι πυροσβέστες.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Εκτύπωση   Email