Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Κύθηρα

 

Για την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελέσης (1 Αυγούστου), μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, στη γειτονική νήσο Κύθηρα 31/7 και 1/8, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και τέλεσε και την δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι.Μονή της Αγίας Ελέσης. Στα κηρύγματά του ο Σεβ. ανεφέρθη αφενός μεν με αφορμή το όνομα της αγίας στο μέγα έλεος του Θεού και αφετέρου στον συνειδητό εν Χριστώ βίο. Στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α' Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Την Κυριακή ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στο ιστορικό ιερό Προσκήνυμα Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, όπου κηρύττοντας ανεφέρθη στη Θεία Μετάληψη.

Πλήθος πιστών χριστιανών, τόσο στην Αγία Ελέσα, όσο και στην Μυρτιδιώτισσα, προσήλθαν για προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Ο Σεβ. είχε την ευκαιρία να έχει και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Γιανναρά, με τον οποίο και συνωμίλησαν επι δίωρο για πνευματικά και φιλοσοφικά θέματα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Εκτύπωση   Email