Ο Μάνης Χρυσόστομος Γ’ στο παραλιακό οικισμό Τραχήλα Δυτ. Μάνης

Στο όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με την πεντακάθαρη παραλία, την Τραχήλα της Δυτ. Μάνης βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Στην Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Πλαισιώθηκε από τον αρχιμ. π. Ειρηναίο Παπαμάρκου, τον πρεσβ. π. Σταύρο Λουκαρέα και το διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μίλησε για την πίστη στο Θεό και την ανδρεία αλλά και ευλάβεια των τριών γυναικών που εόρταζαν την ημέρα αυτή. Δηλαδή, ανεφέρθη ο Σεβ. στην Αγία Άννα, την μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την Αγία Ολυμπιάδα, την διακόνισσα επί ημερών του Ιερού Χρυσοστόμου και για την οσία Ευπραξία, την πλουσία εκείνη γυναίκα που έγινε μοναχή και ασκήτευσε. Ειδικότερα ανεφέρθη στην πίστη της Αγίας Άννης, στην διακονία της Αγίας Ολυμπίας και την άσκηση της Οσίας Ευπραξίας. Και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έκλεισε το θείο κήρυγμά του με την συμβουλή: «Στερεωθείτε στη πίστη, προσθέσατε διακονία, αυξήσατε την άσκηση».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. διένειμε στους πιστούς ένα βιβλιαράκι με την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και εικόνες.


Εκτύπωση   Email