Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην Μάνη

 

Τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Μάνη εορτάστηκε ο πύρινος προφήτης Ηλίας με ιδιαίτερη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι.Ν. Προφ. Ηλία στη Μ. Μαντίνεια, όπου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο και προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του προφήτη Ηλία πέριξ του Ναού. Την όλη επιμέλεια με εξαιρετική επιτυχία είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του Ι.Ναού πρωτοπρ. π. Σωτήριος Μαστέας (καθηγητής Λυκείου) με την άοκνη συνδρομή του γέροντος και πνευματικού πατρός π. Θεοδώρου Μαρινόπουλου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βέργας κ. Γεωργ. Κουρεντζής, Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Το πρωί της εορτής (20/7/20), ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στο ορεινό, όμορφο χωρίον, Κρυονέρι της Αν. Μάνης, όπου τέλεσε την Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη. Οι κάτοικοι χάρηκαν που είδαν τον Ποιμενάρχη τους να λειτουργεί και κηρύττει τον θείο λόγο και εξέφρασαν ευλαβικά και ποικιλοτρόπως την χαρά τους.

Ο Σεβ. διένειμε σ’ όλους τους πιστούς από μια εικόνα για το σπίτι τους, σύμφωνα με το ποιμαντικό πρόγραμμα που εφαρμόζει. Όλως ιδιαιτέρως ο Σεβ. επαίνεσε τον γέροντα και λίαν ευλαβή π. Ιωάννη Γριβάκο που διηκόνησε επι σαράντα έτη στο χωριό και εξακολουθεί να διαμένει κοντά στους πιστούς κατοίκους και αποτελεί την πιο σεβαστή και σεμνή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 


Εκτύπωση   Email