Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στα Λευκάκια Ναυπλίου, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Μάνης (ΦΩΤΟ)

Πηγή: romfea.gr

Η Κατασκήνωση είναι τρόπος ζωής που σημαδεύει ανεξίτηλα τις καρδιές και, όσους μεγαλώνουν, τους κάνει να στρέφουν συχνά, νοσταλγικά το βλέμμα προς τα πίσω.

Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου συγκεντρώθηκαν παλιοί και νέοι κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα στον προσκυνηματικό  Ιερό ναό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου.  

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κατάφερε να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορούσε κατασκηνωτές που πέρασαν από τις Κατασκηνώσεις  μέσα στα 50 χρόνια που πέρασαν.  

Παλιοί γνώριμοι βρέθηκαν μαζί με πρόσωπα αγαπητά, φίλους και φίλες απ' τα παλιά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στο χώρο  του προσκυνήματος του Αγίου Λουκά.

Μεταξύ των παλιών κατασκηνωτών ήταν οι Μητροπολίτες, Θερμοπυλών Ιωάννης, Μάνης Χρυσόστομος, Αχαΐας Αθανάσιος.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του τιτουλάριου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Αρτης Καλλινίκου, Αχαΐας Αθανασίου, Μάνης Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης μίλησε για την κατασκηνωτική περίοδο, όταν και ο ίδιος ήταν κατασκηνωτής, τόνισε για την μεγάλη αγάπη του Μητροπολίτη Αργολίδος για τα νέα παιδιά και την προσπάθεια που κάνει να για να προσεγγίσουν οι νέοι της κατασκηνώσεις.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος από μεριά του ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, παλιούς και νέους κατασκηνωτές που ήρθαν στο Ναύπλιο και τίμησαν την πρόσκληση που τους έκανε.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει στην συνάντηση κατασκηνωτών στην Αργολίδα, μιας και ο ίδιος θεωρείτε ο πρωτεργάτης των κατασκηνώσεων στην Ελλάδα.  

Ένας παλιός κατασκηνωτής, φίλος του Μητροπολίτη Αργολίδος, ο δικηγόρος Γιώργος Βλαχόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων για το πόσο καλός κατασκηνωτής ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδος και πόσο πολύ καλό παιδί ήταν. ''Αγαπούσε την ζωή, ήταν πάντα γελαστός και χαρούμενος...ήταν και πάρα πολύ καλός στην μπάλα, αγαπούσε το ποδόσφαιρο...''

Στην συνάντηση των κατασκηνωτών παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος.

Ακολούθησε κέρασμα σε όλους που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.


Εκτύπωση   Email