Slide background

AFISA 1 1 page 0001

Δευτέρα 18/09/2023 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

09.30 Αναχώρηση από Μάνη 14.00 άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Πτήση με Aegean για Τελ Αβίβ στις 16:50. Άφιξη στις 18:50 στο Τελ Αβίβ, έλεγχος διαβατηρίων και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Τρίτη 19/9/2023   ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκονται ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Κύριος. Ακολούθως περνώντας από την Προβατική Κολυμβήθρα (Βηθεσδά) και το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης), θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στέφανου, και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό Μνήμα της Παναγίας μας στη Γεθσημανή. Επίσκεψη στη λατινική Εκκλησία όλων των Εθνών, η οποία βρίσκεται στον τόπο της προσευχής και της αγωνίας του Κυρίου μας πριν από τη σύλληψή Του. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου κι επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

Τετάρτη 20/092023 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το ολοήμερο προσκύνημά μας στην περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανέβουμε στο Όρος Θαβώρ, το Όρος της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και την Κανά όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με τη μετατροπή του νερού σε κρασί. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στη Καπερναούμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Τιβεριάδα στις όχθες της λίμνης Γεννησαρέτ,. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πέμπτη 21/09/2023   ΒΗΘΛΕΕΜ –ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - ΣΙΩΝ - ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό της Γέννησης στο Θεοδέγμον Σπήλαιο στο οποίο γεννήθηκε ο Κύριος στη Βηθλεέμ, ξενάγηση στον Ναό κι επιστροφή για πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Μετάβαση στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες). Επιστρέφοντας θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα και στην Αγία Σιών, όπου βρίσκεται το υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τη μέρα της Πεντηκοστής, το κενοτάφιο του προφητάνακτα Δαβίδ και το σπίτι του Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος.  Το προσκύνημά μας συνεχίζεται στο Χωριό των Ποιμένων (Μπετ-Σαχούρ), εκεί που οι ταπεινοί βοσκοί ευαγγελίστηκαν τη γέννηση του Σωτήρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.  

Παρασκευή 22/09/2023  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ (ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ, ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ) – ΒΗΘΑΝΙΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος), αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Τέλος προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, όαση στην καρδιά της ερήμου. Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε τη Βηθανία. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.  

Σάββατο 23/09/2023   ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΔΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (08:00) με τις αποσκευές μας για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με ενδιάμεση στάση στη Λύδδα, να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη (10:00) στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με Aegean για την Αθήνα στις 13:50 με άφιξη 16.00 στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και αναχώρηση με το λεωφορείο για Μάνη.

Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά ή τις ώρες των ξεναγήσεων.

Τιμή κατά άτομο: 1000€ σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή

Επιβάρυνση Μονοκλίνου: 150€

 

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις AEGEAN- Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων

18/09/2023    A3 924   AΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ   Αναχ. 16.50 – 18.50

23/09/2023    A3 925   ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ   Αναχ. 13.50 – 16.00

 • Όλες οι μεταφορές στους Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα
 • Mεταφορά από Μάνη προς Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κι επιστροφή
 • 5 Διανυκτερεύσεις στο Angel Hotel στη Βηθλεέμ με πρωινό και βραδινό
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός του γραφείου μας
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα
 • Aσφάλεια Αστικής ευθύνης - Φόροι και Φ.Π.Α.

 

 Δεν περιλαμβάνονται ή (πληρώνονται επιτόπου): 

 • Φιλοδωρήματα (20€ το άτομο) πληρώνονται υποχρεωτικά επιτόπου
 • Τελεφερίκ (18€ το άτομο) ή Ταξί (10€ το άτομο) για το Σαραντάριο
 • Προαιρετική βόλτα με καΐκι στη λίμνη Τιβεριάδας (10€ το άτομο)
 • Τυχόν άλλοι είσοδοι σε προσκυνήματα & Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω
 • Προαιρετική ασφάλεια Interamerican με καλύψεις Covid (25 ευρώ το άτομο)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στον κ. Πέτρο Καλαποθαράκο

Γραφεία Μητροπόλεως τηλ:  2733022214 - εσωτ.4

Προκαταβολή:   350€ έως 15/05/23

με φωτοτυπία διαβατηρίου, το οποίο θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία ταξιδιού

(δηλ. έως 23 Mαρτίου 2024)

 

Εξόφληση υπολοίπου έως 10.08.2023

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Μάνης Back To Top